6 Συμβουλές για τον Μήνα Ασφάλειας του Μωρού

Το περιεχόμενο που παρέχεται σε αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δεν υποκαθιστά επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τη συμβουλή ενός ειδικευμένου παρόχου υγειονομικής περίθαλψης για οποιεσδήποτε ερωτήσεις που μπορεί να έχετε και για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις συγκεκριμένες ανάγκες του παιδιού σας.

Αυτόν τον Σεπτέμβριο, φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εστιάσετε στην ασφάλεια του μωρού σας. Άλλωστε, είναι Μήνας Ασφάλειας του Μωρού! Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε το μικρό σας ασφαλές και μακριά από το κακό και είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τί είναι. Εξάλλου, ως εταιρεία που ιδρύθηκε από γονείς για γονείς, η Owlet δεσμεύεται να προσφέρει εργαλεία και πηγές για να βοηθήσει τους γονείς να κρατούν τα παιδιά τους ασφαλή όλο το χρόνο.

Συνεχίστε να διαβάζετε για έξι υπέροχες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το μωρό σας ασφαλές αυτόν τον μήνα και κάθε μήνα από εδώ και πέρα!

Πολύτιμες συμβουλές για την ασφάλεια του μωρού

1. Πάντα εφαρμόστε τον ασφαλή ύπνο

Τα μωρά βρίσκονται σε έναν κύκλο φαγητού, ύπνου και χρειάζονται αλλαγή πάνας. Και όσο εξαντλημένοι κι αν είστε, είναι σημαντικό να θυμάστε πάντα να ακολουθείτε ασφαλείς πρακτικές ύπνου. Για να θυμάστε τα στοιχεία του ασφαλούς ύπνου, πρέπει απλώς να θυμάστε τα παρακάτω:

  • Χωρίς: βάλτε το μωρό σας στην κούνια του χωρίς χαλαρές κουβέρτες, μαξιλάρια ή λούτρινα ζωάκια.
  • Πλάτη: ξαπλώστε το μωρό σας ανάσκελα, είτε φασκιωμένο, είτε όχι.
  • Κούνια: Το μωρό σας θα πρέπει πάντα να κοιμάται στη δική του κούνια ή στην καλαθούνα του.

Dětská postýlka by měla mít pevnou matraci povlečenou dobře padnoucím prostěradlem. Pokud máte obavy, aby vaše děťátko zůstalo během spánku v teple, oblečte ho do pyžamka a použijte fusak.

2.Ελέγξτε διπλά το κάθισμα του αυτοκινήτου σας

Για να μπορέσετε να φύγετε από το νοσοκομείο ή το μαιευτήριο, πρέπει να έχετε τοποθετήσει ένα βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου στο αμάξι σας. Ωστόσο, εκτιμάται ότι περισσότερα από τα μισά καθίσματα αυτοκινήτου έχουν τοποθετηθεί λανθασμένα ή δεν χρησιμοποιούνται σωστά. Εάν είστε γονέας ενός μικρού παιδιού, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα αυτοκινήτου σας είναι σωστά τοποθετημένο και ότι το παιδί σας “κουμπώνει” σωστά κάθε φορά που μπαίνετε στο αυτοκίνητο. Τα τροχαία ατυχήματα είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου για παιδιά κάτω των 5 ετών, επομένως είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι κάνετε ό,τι μπορείτε για να κρατήσετε το μικρό σας ασφαλές, ενώ βρίσκεται στο δρόμο. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την εγκατάσταση καθισμάτων αυτοκινήτου και τον τρόπο για να εγκαταστήσετε με ασφάλεια το βρεφικό σας κάθισμα στο Safe Kids Worldwide.

3.Επενδύστε σε ένα Monitor μωρού

Το να παρακολουθείτε το μικρό σας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να διασφαλίσετε την ασφάλεια του μωρού. Επιπλέον, μια συσκευή παρακολούθησης μωρών μπορεί να σας προσφέρει ηρεμία όταν δεν μπορείτε να είστε στο ίδιο δωμάτιο με το παιδί σας.

Για προληπτική προσέγγιση στην παρακολούθηση του μωρού, ρίξτε μια ματιά στο Owlet Dream Duo 2. Παρακολουθήστε τους δείκτες ποιότητας ύπνου του μωρού σας—όπως ο καρδιακός ρυθμός και τα επίπεδα οξυγόνου—και όλα αυτά κατά τη μετάδοση βίντεο HD στο τηλέφωνό σας. Επιπλέον, μπορείτε να βλέπετε και να αποθηκεύετε βίντεο κλιπ, να χρησιμοποιείτε την τεχνολογία Predictive Sleep για να γνωρίζετε πότε είναι ο επόμενος ύπνος του μωρού και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν σας χρειαστεί.

4. Σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Η ασφάλεια του μωρού περιλαμβάνει περισσότερα από το περιβάλλον του σπιτιού σας. Φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρες, πυρκαγιές και ανεμοστρόβιλοι επηρεάζουν χιλιάδες οικογένειες κάθε χρόνο και ο προγραμματισμός εκ των προτέρων μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και άγχος και να βοηθήσει να κρατήσετε όλη την οικογένειά σας ασφαλή. Για να προετοιμαστείτε για πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης:

  • Δημιουργήστε μια λίστα επαφών έκτακτης ανάγκης
  • Σχεδιάστε πώς να εκκενώσετε το σπίτι ή τη γειτονιά σας
  • Συσκευάστε μια τσάντα έκτακτης ανάγκης με προμήθειες

5. Εγκαταστήστε συναγερμούς καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα

Βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι εξοπλισμένο με συναγερμούς καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα και ότι βρίσκονται σε κατάσταση λειτουργίας. Δοκιμάστε τα κάθε μήνα και ελέγχετε τις μπαταρίες τακτικά για να βεβαιωθείτε ότι είναι πάντα λειτουργικά. Όλα τα σπίτια και τα διαμερίσματα θα πρέπει να διαθέτουν λειτουργικούς συναγερμούς καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα σε κάθε όροφο και έναν κοντά σε πηγές θερμότητας, όπως η κουζίνα και ο φούρνος. Σε περίπτωση πυρκαγιάς ή διαρροής μονοξειδίου του άνθρακα, αυτοί οι συναγερμοί μπορούν να σώσουν τη ζωή της οικογένειάς σας.

6. Ασφαλίστε τα ελεύθερα καλώδια

Τα ηλεκτρικά βύσματα και τα μακριά καλώδια από τα στόρια, αποτελούν πολύ σοβαρό κίνδυνο στραγγαλισμού για μωρά και μικρά παιδιά. Τυλίξτε και ασφαλίστε το επιπλέον μήκος του καλωδίου από λάμπες ή οθόνες και μην βάζετε ποτέ την κούνια ή την καλαθούνα του μωρού σας κοντά σε μη ασφαλισμένα κορδόνια. Για μια απόλυτα ασφαλή εμπειρία παρακολούθησης, είναι εδώ η Owlet Cam® 2. Η κάμερα Owlet συνοδεύεται από ένα ασφαλές κιτ τοποθέτησης στον τοίχο για να κρατά τα χαλαρά κορδόνια μακριά από τα μικρά χεράκια και μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από την κούνια του μωρού σας, χωρίς ανησυχία. Η κάμερα Owlet μεταδίδει επίσης ροή μέσω ασφαλούς σύνδεσης Wi-Fi, ώστε μόνο όσοι επιθυμούν βλέπουν το βίντεο.

Ο Μήνας Ασφάλειας του Μωρού είναι μια ευκαιρία για γονείς και όσους το φροντίζουν να θυμηθούν τις συνήθης πρακτικές ασφάλειας του μωρού που αναφέρονται παραπάνω και να εξετάσουν τυχόν ενημερώσεις ή εξελίξεις. Η Owlet είναι εδώ για εσάς ως περήφανος συνεργάτης της οικογένειάς σας.

     

Μάντελιν Χάρις

Με καταγωγή από τη Νότια Καλιφόρνια, η κειμενογράφος Madelyn Harris έχει ζήσει και εργαστεί σε μια σειρά από τοπικές και διεθνείς τοποθεσίες. Τα αγαπημένα της μέρη περιλαμβάνουν το Χόι Αν, στο Βιετνάμ και το Νάπιερ της Νέας Ζηλανδίας. Είναι μεγάλη θαυμάστρια του Jeopardy και της hot yoga.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top