Η πρώτη μας Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού – επίσης χάρη στην Owlet

Owlet – μια συσκευή παρακολούθησης μωρών που παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό και τις τιμές του οξυγόνου στο αίμα. Αυτές οι μετρήσεις είναι πολύ σημαντικές για εμάς καθώς ο γιος μας έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο μετά τη γέννηση του, λόγω προβλημάτων υγείας. Και εκεί συνέβη για πρώτη φορά που ξαφνικά σταμάτησε να αναπνέει, ο λόγος όμως ήταν άγνωστος.
Στο σπίτι είχαμε ένα συνηθισμένο αναπνευστικό μόνιτορ, αλλά μετά από αυτή την εμπειρία άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο για ένα παλμικό οξύμετρο μωρού. Τυχαία κατά την περιήγησή μου στα κοινωνικά δίκτυα, ανακάλυψα το εμπορικό σήμα της Owlet και αμέσως άρχισα να αναζητώ περισσότερες πληροφορίες. Το κοινό παιδικό οξύμετρο ήταν ακριβό (πάνω από 1000 €) και σε αντίθεση με την Owlet Smart Sock, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι.
Αφού γυρίσαμε σπίτι από το νοσοκομείο, ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμε την έξυπνη κάλτσα συνεχώς, τόσο κατά τις ώρες ύπνου όσο και ενώ ήταν ξύπνιος ο γιος μας, κάτι που του έσωσε τη ζωή. Ακριβώς όταν νομίζαμε ότι τα χειρότερα είχαν περάσει, σε ηλικία 2 μηνών, μετά από ένα μεσημεριανό θηλασμό, όταν δεν έβλεπα το πρόσωπό του, ξαφνικά χτύπησε ο συναγερμός ειδοποιώντας με ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Άφησα αμέσως τον γιο μου κάτω και είδα ότι ήταν τελείως χλωμός, τα μάτια του ήταν γουρλωμένα και δεν ανέπνεε. Προσπάθησα να μην πανικοβληθώ και ανέλαβα αμέσως δράση. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να απλώσω το χέρι μου σφίγγοντας τον λοβό του αυτιού ή πιέζοντας το στέρνο. Επειδή αυτό δεν λειτούργησε τον έβαλα στο πάτωμα και ξεκίνησα με τις αρχικές αναπνοές που ξεκινούν την ΚΑΡΠΑ (καρδιοαναπνευστική ανάνηψη) στα παιδιά (5 αρχικές αναπνοές πριν από τη συμπίεση στο στήθος), ευτυχώς χρειαστήκαμε μόνο 2 και ο γιος μου άρχισε να αναπνέει ξανά.
Από τότε, η Owlet έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ημέρας μας. Όταν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο, σε επισκέψεις, στο καρότσι, αλλά και κατά τη διάρκεια του ύπνου, όπου η Owlet είναι ο μόνος τρόπος για να παρακολουθείτε σωστά το μωρό σας, χωρίς να καταλαμβάνει χώρο χωρίς ουσία όπως άλλες συσκευές παρακολούθησης μωρών. Γι’ αυτό είμαστε τόσο ευγνώμονες για την Owlet, ώστε να γιορτάσουμε μαζί την πρώτη μας Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.♥️

Nikol Lenarčičová – διασώστης

Καλάθι αγορών
Scroll to Top