Καλοκαιρινές συμβουλές για την ασφάλεια του μωρού το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι τόσο διασκεδαστικό με ένα νέο μωρό, αλλά φροντίστε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές ασφαλείας για να προστατέψετε το μωρό σας κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής διασκέδασης.

Ασφάλεια καθισμάτων αυτοκινήτου

Υπάρχουν 2 σημαντικές συμβουλές ασφαλείας που πρέπει να θυμάστε πάντα σχετικά με το κάθισμα αυτοκινήτου:

 

1.Μην αφήνετε ποτέ το μωρό σας στο αυτοκίνητο.

 

Κάθε καλοκαίρι ακούμε ιστορίες για αυτούς τους τρομακτικά τραγικούς θανάτους. Οι γονείς που ορκίστηκαν ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να τους συμβεί κάτι τέτοιο, να αλλάξουν τη ρουτίνα τους ή να ορκιστούν ότι θα έτρεχαν μόνο για ένα λεπτό και να ξεχάσουν το μωρό τους στο ζεστό αυτοκίνητο. Τοποθετήστε ένα κομμάτι κολλητική ταινία στο τιμόνι σας που να λέει «μωρό μου». Βάλτε την τσάντα και το κινητό σας στο πίσω κάθισμα δίπλα στο κάθισμα του αυτοκινήτου, ώστε να αναγκαστείτε να κοιτάξετε πίσω, πριν βγείτε από το αυτοκίνητο. Κάντε τα πάντα για να αποτρέψετε αυτήν την τραγωδία, γιατί παρόλο που διαβάζετε αυτό και σκέφτεστε, «δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι εγώ», το ίδιο έκαναν και οι γονείς στους οποίους έχει συμβεί.

 

2. Αφήστε το αυτοκίνητο να κρυώσει πριν βάλετε το μωρό στο κάθισμα αυτοκινήτου.

 

Το υλικό και το μαξιλάρι του καθίσματος αυτοκινήτου μπορεί να ζεσταθούν πολύ όταν κάθεται στον ήλιο. Το να τοποθετήσετε το μωρό σας στο κάθισμα αυτοκινήτου χωρίς να το αφήσετε να κρυώσει, μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, γι’ αυτό προσέξτε το ζεστό αυτοκίνητο και το κάθισμα του πριν μπείτε μέσα. Χρησιμοποιήστε μια μάσκα ή/και αφήστε το αυτοκίνητο να δροσιστεί πριν βάλετε κάποιον μέσα.

Αποφύγετε τη θερμική εξάντληση

Τα βρέφη είναι πιο ευαίσθητα στη θερμική εξάντληση από τα μεγαλύτερα παιδιά και τους ενήλικες, επομένως να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν ο καιρός είναι ζεστός. Ντύστε τα με ελαφριές στρώσεις ρούχων κατά τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε να μπορείτε να αφαιρέσετε κάτι αν κάνει ζέστη. Να έχετε πάντα διαθέσιμο νερό και κάντε τους αέρα ή ψεκάστε τα απαλά με νερό για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του σώματός τους σε κανονικά επίπεδα.

Προσοχή στον ζεστό εξοπλισμό παιδικής χαράς

Ακόμη και τα μικρότερα βρέφη αγαπούν τη βόλτα στις κούνιες, αλλά ο εξοπλισμός της παιδικής χαράς μπορεί επίσης να γίνει εξαιρετικά ζεστός και επικίνδυνος, όταν βρίσκεται στο άμεσο ηλιακό φως. Δοκιμάστε τον εξοπλισμό παιδικής χαράς πριν τον χρησιμοποιήσετε, για να αποφύγετε τυχόν εγκαύματα. Ρίξτε δροσερό νερό ή τοποθετήστε ένα σκίαστρο πάνω από την κούνια ή τον εξοπλισμό πριν τη χρησιμοποιήσετε ή απλώς επισκεφθείτε την μια πιο δροσερή μέρα.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό και καπέλο

Προσπαθήστε να κρατήσετε το μωρό μακριά από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής ώρας της ημέρας, συνήθως μεταξύ 10 π.μ. και 2 μ.μ., και στη συνέχεια εφαρμόστε αντηλιακό 20-30 λεπτά πριν βγείτε έξω. Εάν είστε έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα, εφαρμόστε ξανά το αντηλιακό κάθε 2 ώρες ή σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τα μωρά έχουν ευαίσθητο δέρμα και μπορεί να χρειάζονται αντηλιακό ειδικά σχεδιασμένο για αυτά, γι’ αυτό φροντίστε να χρησιμοποιείτε τη σωστή συσκευασία όταν εφαρμόζετε αντηλιακό στο μωρό σας.

Να είστε προσεκτικοί με το νερό

Ο πνιγμός είναι μια από τις κύριες αιτίες θανάτου στα μικρά παιδιά αλλά και τα βρέφη. Μια απλή στροφή μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται ένα βρέφος προκειμένου να να κινδυνεύσει. Δυστυχώς, πολλοί πνιγμοί συμβαίνουν υπό την «επίβλεψη» ενός ενήλικα που αποσπάστηκε για λίγο από ένα τηλεφώνημα, μια συνομιλία ή ένα άλλο παιδί. Ο πνιγμός συνήθως δεν ακούγεται όπως θα περίμενες – με φωνές, πιτσίλισμα κ.λπ., αλλά είναι συνήθως μια ήρεμη πάλη που περνά απαρατήρητη μέχρι να είναι πλέον αργά. Υποσχεθείτε αυτό το καλοκαίρι να είστε παρόντες, χωρίς τηλέφωνα, οθόνες ή οποιουδήποτε είδους περισπασμούς.

 

Χρησιμοποιήστε σωσίβια και συσκευές επίπλευσης που εφαρμόζουν με ασφάλεια γύρω από το μωρό σας και όχι μόνο στα μπράτσα, από όπου μπορούν εύκολα να γλιστρήσουν.

Προσοχή στα μικρόβια και τα καλοκαιρινά έντομα

Αν και φαίνεται ότι τα μεγαλύτερα παιδιά και οι ενήλικες πιάνουν μικρόβια ευκολότερα κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου, πολλοί ιοί και βακτήρια που μολύνουν τα μωρά ευδοκιμούν ευκολότερα σε υψηλότερες θερμοκρασίες, όπως η νόσος χεριών, ποδιών και στόματος. Διατηρήστε τη χειμερινή σας επαγρύπνηση με απολύμανση και απολύμανση.

Επίσης, να προσέχετε τα έντομα και τις μέλισσες. Τα τσιμπήματα τους μπορούν εύκολα να μολυνθούν και οι λοιμώξεις από σταφυλόκοκκο συχνά μοιάζουν με μολυσμένα τσιμπήματα και μπορεί να είναι πολύ σοβαροί και ανθεκτικοί ιοί.

 

Ποιες συμβουλές ασφάλειας για το καλοκαίρι είναι πιο σημαντικές για εσάς;

 

Άντζελα Σίλβα

 

Η Angela αποφοίτησε με το B.S. στην Άσκηση και την Ευεξία και είναι πιστοποιημένη personal trainer από το NASM με ειδικότητα στη φυσική κατάσταση και την αποκατάσταση μετά τον τοκετό. Της αρέσει να γράφει, να κάνει αστεία και να περνάει χρόνο με την οικογένειά της, κατά προτίμηση ενώ ψαρεύει. Μοιράζεται πολλές από τις περιπέτειες της ζωής της στο Instagram ως @angelagrams

Καλάθι αγορών
Scroll to Top