Πώς να μεγιστοποιήσετε τον ύπνο με ένα νέο μωρό

Η Lindsey Hennigar είναι η ιδρύτρια του “The Sleep Ranch” και μαμά 3 κοριτσιών. Το 2017, έγινε Πιστοποιημένος Παιδιατρικός Προπονητής ύπνου και έχει βοηθήσει χιλιάδες οικογένειες (σε όλο τον κόσμο!) να διδάξουν στα μικρά παιδιά τους πώς να αποκοιμιούνται και να παραμένουν κοιμισμένα.

Όταν γίνουμε γονείς, οι ιστορίες που ακούμε αφορούν περισσότερο τις άγρυπνες νύχτες. Οι νέοι γονείς ερωτώνται: «Πώς κοιμάται το μωρό;» και «Δεν είσαι πάντα κουρασμένος;» Απλώς να ξέρετε, το να είσαι γονιός και η αϋπνία δεν χρειάζεται να πηγαίνουν μαζί. Ο ύπνος δεν είναι πολυτέλεια. είναι ανάγκη.

Η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τον ύπνο είναι μια υπενθύμιση, ειδικά για τους γονείς, της σημασίας του ύπνου για τη συνολική ευεξία και υγεία τους, καθώς και για το μωρό τους. Συνεχίστε να διαβάζετε για μερικούς τρόπους για να μεγιστοποιήσετε την ποσότητα του ύπνου που κοιμάστε, ακόμα κι αν είστε νέος γονιός.

4 τρόποι για να μεγιστοποιήσετε τον ύπνο με ένα νέο μωρό

1. Δημιουργήστε έναν χαλαρωτικό χώρο 

Υπάρχουν απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε ότι το μωρό σας έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκοιμηθεί και να παραμείνει έτσι. Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας βρίσκεται στο σωστό στήσιμο του παιδικού σταθμού ή του χώρου ύπνου!

Ο λευκός θόρυβος βοηθάει σημαντικά το μωρό σας να κοιμάται πιο ξεκούραστα. Μπορεί να εξαλείψει τους εξωτερικούς θορύβους, όπως τα κατοικίδια, τα μεγαλύτερα αδέρφια και τα αυτοκίνητα. Μιμείται επίσης τους ήχους που άκουσε το μωρό σας στη μήτρα, καθιστώντας το ακόμα πιο ηρεμιστικό και χαλαρωτικό. Πολλοί ενήλικες βρίσκουν επίσης οφέλη από τον ύπνο με λευκό θόρυβο, οπότε δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε και μόνοι σας!

Εκτός από τον θόρυβο, τα μωρά επηρεάζονται και από το φως. Το έντονο φως που πέφτει στον δωμάτιο μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο ποιοτικούς υπνάκους και νωρίς πρωινό ξύπνημα. Η χρήση αποχρώσεων συσκότισης θα επιτρέψει σε εσάς (και στο μωρό σας) να έχετε μεγαλύτερης διάρκειας αδιάκοπο ύπνο.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η θερμοκρασία. Η συνιστώμενη θερμοκρασία για το χώρο ύπνου του μωρού είναι περίπου 20-23 βαθμούς °C. Συνδυάζοντας το με το σωστό TOG (Συνολικός βαθμός θερμικής απόδοσης) υπνοδωματίου, θα διασφαλίσετε ότι το μωρό σας είναι στην ιδανική θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας, περιορίζοντας τα περιττά ξυπνήματα.

2. Ακολουθήστε μια ρουτίνα

Τα μωρά αγαπούν τη δομή και τη ρουτίνα, γεγονός που σας δίνει επίσης χρόνο για να προγραμματίσετε την ημέρα σας και να πάρετε τον “χρόνο για εμένα” που χρειάζεστε. Η δημιουργία μιας ρουτίνας, ακόμη και κατά τους πρώτους μήνες, μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμη. Επειδή τα μωρά μπορεί να είναι απρόβλεπτα, ειδικά όταν κοιμούνται, βεβαιωθείτε ότι η ρουτίνα σας δεν είναι πολύ αυστηρή και μπορεί να προσαρμοστεί για σύντομους ή χαμένους υπνάκους.

Οι ώρες αφύπνισης είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσετε ότι το μωρό σας κοιμάται και ξυπνάει την κατάλληλη ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπερβολικής κούρασης του μικρού σας. Ένα υπερβολικά κουρασμένο μωρό είναι δύσκολο να ξανακοιμηθεί, επομένως η αποτροπή αυτού μπορεί να σας δώσει πίσω πολύτιμες ώρες ύπνου.

3. Δώστε στον εαυτό σας ηρεμία

Ως γονέας, η ασφάλεια και η ευημερία του μωρού σας βρίσκεται στο επίκεντρο, κάτι που μπορεί συχνά να είναι ο λόγος για τις δικές σας άγρυπνες νύχτες. Το άγχος είναι η κύρια αιτία προβλημάτων ύπνου στους ενήλικες. Για να μειώσετε το άγχος, χαρίστε στον εαυτό σας ηρεμία ακολουθώντας τα παρακάτω για ασφαλή ύπνο:

Ησυχία

Με την Πλάτη

Στην Κούνια ή Καλαθούνα

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, θα ανησυχείτε λιγότερο για το μικρό σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο είναι η Owlet Dream Sock και η Owlet Cam 2. Όχι μόνο μπορείτε να παρακολουθείτε στενά το μωρό σας, αλλά η κάμερα παρακολουθεί και σας ειδοποιεί όταν ανιχνεύεται κλάμα. Η Dream Sock παρακολουθεί τους δείκτες ποιότητας ύπνου του μικρού σας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών ρυθμών και του μέσου επιπέδου οξυγόνου, επιτρέποντας σε όλη την οικογένεια να κοιμάται πιο ήσυχα.

4. Ζητήστε βοήθεια

Τέλος, να ξέρετε ότι μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια! Είτε πρόκειται για φίλους ή συγγενείς που σας βοηθούν με μικροδουλειές ή παρακολουθούν το μωρό ενώ κάνετε ένα διάλειμμα σας, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι.

Μια άλλη εξαιρετική πηγή είναι οι παιδιατρικοί προπονητές ύπνου. Ο ύπνος είναι απαραίτητος και το να ζητάτε βοήθεια από ειδικούς μπορεί συχνά να ξαλαφρώσει εσάς και την οικογένειά σας. Η κύρια δουλειά τους είναι να εξασφαλίζουν ύπνο για όλη την οικογένεια και υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι και επιλογές, ώστε να μπορείτε να κάνετε αυτό που έχει καλύτερα αποτελέσματα για την οικογένειά σας. 

Λίντσεϊ Χένιγκαρ

Γεια, με λένε Lindsey, ιδρύτρια του “The Sleep Ranch” και μαμά 3 κοριτσιών. Το 2017 έγινα Πιστοποιημένος Παιδιατρικός Προπονητής ύπνου. Έχω βοηθήσει χιλιάδες οικογένειες (σε όλο τον κόσμο!) να διδάξουν στα μικρά παιδιά τους πώς να κοιμούνται χωρίς τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top