7 Βασικοί κανόνες επίσκεψης ενός νεογέννητου

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές όταν επισκέπτεστε ένα νεογέννητο

Τα νεογέννητα μωρά είναι πραγματικά τα καλύτερα. Είναι τόσο χαδιάρικα και γλυκά και έχουν αυτή την εκπληκτική μυρωδιά μωρού. Επομένως, είναι λογικό να θέλετε να τους κάνετε όσες περισσότερες αγκαλιές μπορείτε, όταν ένα αγαπημένο σας πρόσωπο έχει κάνει μωρό. Ωστόσο, όταν επισκέπτεστε ένα νεογέννητο και την οικογένειά του, είναι σημαντικό να σέβεστε την τεράστια αλλαγή που συμβαίνει στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Ακολουθούν επτά βασικοί κανόνες για την επίσκεψη ενός νεογέννητου, χωρίς συγκεκριμένη σειρά:

1.Πηγαίνετε όταν βολεύει τους νέους γονείς.

Ο ερχομός ενός νέου μωρού με νέο πρόγραμμα, μπορεί να δημιουργήσει άγχος. Έτσι, ένας από τους κύριους κανόνες για την επίσκεψη ενός νεογέννητου είναι να κινήστε γύρω από το πρόγραμμα των γονέων και όχι το δικό σας. Αναγνωρίστε ότι, ενώ είναι ωραίο να έχετε επισκέπτες, μπορεί επίσης να είναι μια αγχωτική περίοδος, επομένως να είστε ευέλικτοι και υπομονετικοί με τους νέους γονείς. Εν τέλει, σας εμπιστεύονται να είστε κοντά στο μωρό τους.

2. Πάντα να πλένετε τα χέρια σας και να χρησιμοποιείτε απολυμαντικό πριν αγγίξετε ή κρατήσετε το μωρό.

Αυτό θα πρέπει να είναι αυτονόητο, αλλά ας το επαναλάβουμε. Πάντα, ΠΑΝΤΑ να πλένετε τα χέρια σας (και να χρησιμοποιείτε απολυμαντικό χεριών όπου υπάρχει) πριν κρατήσετε το νεογέννητο που επισκέπτεστε. Ακόμα κι αν πλύνατε τα χέρια σας όταν φτάσατε, φροντίστε να τα πλύνετε πάλι, αμέσως πριν κρατήσετε το μωρό.

3. Όχι φιλιά!

Νομίζω ότι όλοι έχουμε διαβάσει ιστορίες τρόμου της ακούσιας εξάπλωσης του ιού του έρπητα στα νεογέννητα. Το να αποφεύγετε να φιλήσετε ένα μωρό στο πρόσωπο (ή οπουδήποτε αλλού, πραγματικά) είναι βασικός κανόνας. Και φυσικά μην βάζετε τα δάχτυλά σας στο στόμα ενός μωρού, καθαρά ή όχι. Ποτέ.

4. Ζητήστε άδεια πριν τραβήξετε φωτογραφίες και μην χρησιμοποιείτε φλας.

Είναι πάντα καλή ιδέα να ρωτάτε πριν τραβήξετε φωτογραφία του νεογέννητου μωρού (και να το δημοσιεύσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), να σέβεστε τα όρια και τις προθέσεις των γονιών. Επίσης, επειδή η χρήση φλας μπορεί να ερεθίσει σοβαρά τα μάτια του μωρού, θυμηθείτε να το απενεργοποιήσετε πριν τραβήξετε τη φωτογραφία.

5.Μην φέρετε μαζί τα μικρά σας παιδιά.

Τα παιδιά σας μπορεί να είναι αξιολάτρευτα και με πολύ καλούς τρόπους, ωστόσο προτιμήστε να τα αφήσετε στο σπίτι όταν επισκέπτεστε ένα νεογέννητο μωρό. Όχι μόνο η παρουσία επιπλέον ατόμων μπορεί να προκαλέσει αυξημένο άγχος στους νέους γονείς και στο μωρό, αλλά διατρέχετε επίσης τον κίνδυνο να μεταδώσετε μικρόβια, είτε τα παιδιά σας είναι άρρωστα είτε όχι. Οπότε καλύτερα αφήστε αυτές τις αλληλεπιδράσεις για όταν το νεογέννητο είναι αρκετά μεγάλο για να μπορεί να παίξει μαζί τους.

6. Προσφερθείτε να βοηθήσετε.

Είτε φέρνοντας μαζί σας κάποιο φαγητό ή γλυκό κατά την επίσκεψη, είτε προσφέρετε βοήθεια μαζί με τους υπόλοιπους συγγενείς, η προσφορά βοήθειας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μετατρέψετε την επίσκεψή σας σε κάτι που πραγματικά βοηθά τους αγαπημένους σας. Ανάλογα με τη σχέση που έχετε μαζί τους, θα ξέρετε τί είναι κατάλληλο.

7. Μην μείνετε παραπάνω.

Ενώ οι νέοι γονείς εκτιμούν την υποστήριξη και τις επισκέψεις μετά τη γέννηση του μωρού, είναι σημαντικό να μην παραμείνετε παραπάνω. Το χρονικό πλαίσιο εξαρτάται και πάλι από τη σχέση σας με τους νέους γονείς. Για παράδειγμα, αν επισκέπτεστε την αδερφή σας ή άλλο στενό συγγενή, μπορεί να μένετε όλη μέρα, βοηθώντας τη σε διάφορες δουλειές, εργασίες κλπ. Αλλά αν επισκέπτεστε έναν φίλο, περίπου μισή ώρα είναι πιθανώς πιο κατάλληλο. Επικοινωνήστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και απολαύστε την ατμόσφαιρα που υπάρχει όταν επισκέπτεστε. Μένοντας για το σωστό χρονικό διάστημα κατά την επίσκεψη, διασφαλίζει ότι δίνετε στους νέους γονείς και στο μωρό τους χώρο και χρόνο και δεν τους αγχώνετε.

Λόρεν Σόντερμπεργκ

Μαμά δύο αγχωμένων παιδιών. Λάτρης των μεγάλων hashtag και των emojis μονόκερου. Και των μωρών, προφανώς.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top